breaking newsΔιεθνή

Ερντογάν για τα 100 χρόνια Τουρκίας: «Η Δημοκρατία μας είναι σε ασφαλή και ικανά χέρια»

Στεφάνι σε σχήμα ημισελήνου για να τιμήσει τη σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας κατέθεσε σήμερα το πρωί στο μαυσωλείο του Ατατούρκ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επέτειο των 100 χρόνων της ίδρυσης του τουρκικού κράτους. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ολιγόλεπτη αναφορά του μέσα στο μαυσωλείο είπε:

«Αγαπητέ Ατατούρκ, βιώνουμε με μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά το γεγονός ότι φτάσαμε στην 100η επέτειο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, την οποία αποκαλείτε ως ‘το σπουδαιότερο έργο μου’.

Σε αυτή τη σημαντική καμπή της ιστορίας μας, για άλλη μια φορά θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την παρουσία σας, τους συμπολεμιστές σας και τους αγαπημένους μας ήρωες που άγρυπνα έπεσαν στις ηρωικές μάχες για να γίνουν μάρτυρες. Προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε την εμπιστοσύνη σας σωστά κατά τη διάρκεια της 21χρονης διακυβέρνησής μας, κάθε στιγμή της οποίας αφιερώθηκε στην υπηρεσία της χώρας και του έθνους μας.

Ως κυβέρνηση που έφερε κοντά την Τουρκία με τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις στην ιστορία της, είμαστε αποφασισμένοι να στέψουμε το δεύτερο αιώνα της Δημοκρατίας μας με τον ‘Αιώνα της Τουρκίας’, μαζί με τους εταίρους της συμμαχίας μας και το έθνος μας.

Η Δημοκρατία μας είναι πιο ασφαλής από ποτέ, σε ασφαλή και ικανά χέρια. Είθε η ψυχή σας να αναπαυθεί εν ειρήνη. Χρόνια πολλά για τα 100 χρόνια της Δημοκρατίας μας».

«Είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε το ιδανικό μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας»

Νωρίτερα, σε γραπτό μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Δημοκρατίας ανέφερε:

«Συνεχίζουμε να είμαστε το “καταφύγιο των ανήμπορων” σε όλο τον κόσμο με την αναπτυσσόμενη οικονομία μας, την ενισχυμένη δημοκρατία, το αυξανόμενο γόητρό μας, τη συνεχώς διευρυνόμενη σφαίρα επιρροής, την εξωτερική μας πολιτική τη βασισμένη σε αρχές και όραμα.

Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι κάθε επιτυχία της Τουρκίας αγκαλιάζεται με ελπίδα από όλους τους καταπιεσμένους ανθρώπους στην περιοχή μας και στον κόσμο. Είμαστε αποφασισμένοι να δοξάσουμε το ιδανικό μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές και εσωτερικές απειλές.

Παρά τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν ως εκτελεστές των ιμπεριαλιστών, τους εισβολείς που εξακολουθούν να επιδιώκουν τα ίδια σχέδια όπως κι έναν αιώνα πριν, τα ανίκανα άτομα που ενοχλούνται από τα επιτεύγματα της χώρας μας, εν ολίγοις, παρά τους εχθρούς του έθνους και της χώρας, θα φέρουμε εις πέρας, Θεού θέλοντος, τον Αιώνα της Τουρκίας, όπως και τους άλλους στόχους μας».

Γκιουλέρ: Προασπίζουμε τη Γαλάζια και Ουράνια Πατρίδα στα 100 χρόνια της Δημοκρατίας μας

Αντίστοιχα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, εξέδωσε μήνυμα με την ευκαιρία της «29ης Οκτωβρίου, Ημέρα της Δημοκρατίας», με αναφορές στη Γαλάζια και Ουράνια Πατρίδα.

«Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διεξάγουμε τις πιο ολοκληρωμένες και εντατικές δραστηριότητες του τελευταίου αιώνα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του ευγενούς έθνους μας και να καταστήσουμε τη Δημοκρατία μας αιώνια.

Ο ηρωικός μας στρατός,

– Προστατεύει τα σύνορά μας με την αντίληψη ότι “Τα σύνορα είναι τιμή”,

– Συνεχίζει αδιάλειπτα τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας στο εσωτερικό και πέρα από τα σύνορα, με τη στρατηγική της εξουδετέρωσης των απειλών στην πηγή τους,

– Υπερασπίζεται με επιμονή και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Γαλάζια και Ουράνια Πατρίδα μας.

– Επιπρόσθετα, στηρίζει αδελφικές, φιλικές και συμμαχικές χώρες στη Λιβύη, το Κατάρ, τη Σομαλία, το Κόσοβο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και πολλές άλλες περιοχές, ιδιαίτερα στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και το Αζερμπαϊτζάν, και συμβάλλει στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα».

PrimeNews.

Back to top button