breaking newsΔιεθνή

Γαλλία-Αλλαντίαση: Οι σαρδέλες στο βαζάκι σκότωσαν την 32χρονη Ελληνίδα

Γαλλία: Τραγική κατάληξη είχε για μία 32χρονη Ελληνίδα το γεύμα της σε φημισμένο εστιατόριο του Μπορντό, στη Γαλλία.

Η νεαρή κατανάλωσε σαρδέλες στο εστιατόριο και πέθανε από αλλαντίαση, ενώ περίπου 20 άτομα νοσηλεύονται για τον ίδιο λόγο.«Πήγαμε στο συγκεκριμένο εστιατόριο και φαίνεται ότι από αυτό εστιατόριο κολλήσαμε περίπου 20 άτομα αλλαντίαση. Ο σύζυγός της είναι στην εντατική και αύριο θα βγει από αυτήν. Από την παρέα της, γιατί ήταν μόνιμος κάτοικος, αρρώστησε η κοπέλα, ο άντρας της και ένας τρίτος της παρέας, που νοσηλεύτηκε στην Βαρκελώνη σε κρίσιμη κατάσταση», σημειώνει μιλώντας στο Live News, η μητέρα της κοπέλας και προσθέτει:

«Φάγανε θαλασσινά και σαρδέλες από ένα εστιατόριο πεντάστερο και φημισμένο στην Γαλλία το 2023. Από την Κυριακή (η 32χρονη) είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Αυτή την στιγμή γίνεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό ενώ ασχολείται και η τοπική αστυνομία του Παρισιού, όπου και έχασε τη ζωή της».

Όλοι τους είχαν φάει στο «Tchin Tchin Wine Bar» μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου, που φημίζεται για το κρασί και το φαγητό. Όλοι έφαγαν τις σαρδέλες που είχε αποθηκεύσει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου σε βάζα. Η τοπική εφημερίδα Sud-Ouest ανέφερε ότι ο εστιάτορας είπε ότι πέταξε μερικά από βάζα με σαρδέλες λόγω έντονης μυρωδιάς. Ωστόσο, κάποια βάζα έμοιαζαν καλά και σερβιρίστηκαν σε πελάτες.Στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν ο ιρλανδικής καταγωγής σύζυγος της 32χρονης Ελληνίδας και ο πατέρας της. Η 32χρονη παντρεύτηκε φέτος τον αγαπημένο της , ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται έχοντας όμως διαφύγει τον κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είχε κατασκευάσει τις σαρδέλες του θανάτου

Οι τοπικές Αρχές αναφέρουν πως όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο εστιατόριο στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου. Οι θαμώνες που δηλητηριάστηκαν κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα, τις οποίες είχε παρασκευάσει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.. Όσοι μολύνθηκαν ήταν τουρίστες από διάφορες χώρες και βρέθηκαν στη γαλλική πόλη το Σαββατοκύριακο για να δουν τον αγώνα Ιρλανδία-Ρουμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, ενώ είχαν επισκεφθεί το εν λόγω εστιατόριο στο Μπορντό μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου. Η Νομαρχία της Nouvelle-Aquitaine και η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας, σημειώνουν σε δελτίο Τύπου πως τα ύποπτα τρόφιμα είναι οι “σπιτικές” σαρδέλες σε κονσέρβα, από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

πηγή eleftherostypos.gr

 

Back to top button