breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λουξεμβούργο: Κόντρα στη γνώμη των ειδημόνων οι βουλευτές λένε ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 50! Και γενικότερα ”τα κόμματα της πλειοψηφίας αντιτίθενται πλέον στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Covid-19!”

Λουξεμβούργο: Κόντρα στη γνώμη των ειδημόνων οι βουλευτές λένε ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 50! Και γενικότερα ”τα κόμματα της πλειοψηφίας αντιτίθενται πλέον στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Covid-19!”

Οι βουλευτές λένε όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω
Ωστόσο, τα κόμματα της πλειοψηφίας και το CSV θέλουν να φέρουν ένα άτυπο νομοσχέδιο στη νομοθετική διαδικασία, προκειμένου να είναι έτοιμο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, όλα τα κόμματα και όλες οι ευαισθησίες εκφράστηκαν και τάχθηκαν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 50 ετών. Τα κυβερνητικά κόμματα – DP, LSAP και déi Gréng – καθώς και το CSV πιστεύουν, ωστόσο, ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης αυτό το φθινόπωρο, σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει τεταμένη στα νοσοκομεία. Κατά συνέπεια, ένα άτυπο σχέδιο νόμου πρέπει τώρα να υποβληθεί στη νομοθετική διαδικασία.
Σε αντίθεση με ό,τι συνιστούν οι ειδικοί, τα κόμματα της πλειοψηφίας και το CSV αντιτίθενται πλέον στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Covid-19. Ήταν διαφορετικά στην αρχή της χρονιάς.

Η αιτιολόγησή τους είναι ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε την αναλογικότητα μιας τέτοιας υποχρέωσης εμβολιασμού. Και σε αυτό το σημείο δεν θα έπαιζαν ρόλο μόνο τα ιατρικά επιχειρήματα, αλλά και τα νομικά και κοινωνικοπολιτικά επιχειρήματα. ( σσ η δικαίωση έρχεται από παντού για τα κινήματα που αντιτάχθηκαν στον υποχρεωτικό πειραματικό εμβολιασμό αλλά περνάει στο ντούκου αφού το μιντιακό και διαδικτυακό τοπίο ελέγχεται πλήρως) Η Déi Lénk, η ADR και οι Piratens εξακολουθούν να αποκλείουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με τον ίδιο τρόπο όπως στην αρχή του έτους, μετά την πρώτη γνώμη των ειδικών.

Έγινε επίσης αναφορά στην παρατήρηση της γνώμης εμπειρογνωμόνων ότι, στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης, τα μέλη του προσωπικού θα πρέπει στο μέλλον να παρουσιάζουν το καθεστώς εμβολιασμού τους στη διεύθυνση των ιδρυμάτων. Το CSV θεωρεί ότι αυτό το μέτρο είναι χρήσιμο και σε σχέση με άλλες μολυσματικές ασθένειες, επειδή τα ευάλωτα άτομα θα μπορούσαν έτσι να προστατευθούν καλύτερα. Ωστόσο, η κυβέρνηση είναι πιο διστακτική σε αυτό το σημείο. Θα ήταν ακόμη απαραίτητο να επαληθευτεί νομικά εάν ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί, είχε ήδη δηλώσει ο πρωθυπουργός Xavier Bettel στη Βουλή την Τετάρτη.

Στη συνέχεια, ορισμένοι εκλεγμένοι ADR και déi Lénk ζήτησαν έναν νόμο για την «πανδημία». Η υπουργός Υγείας Paulette Lenert επεσήμανε ότι υπήρχε ήδη νόμος στο Λουξεμβούργο, ο οποίος ήταν πολύ λεπτομερής. Το Λουξεμβούργο θα συμμετάσχει σύντομα σε μια αξιολόγηση του ΟΟΣΑ, η οποία συγκρίνει τις εμπειρίες διαφορετικών χωρών και στη συνέχεια εξάγει συμπεράσματα. ( κράτη με μειωμένη εθνική ανεξαρτησία κυριαρχία αφού κουμάντο κάνουν οι δοτοί Διεθνείς μηχανισμοί Επιβολής κι Ελέγχου Επικυριαρχίας). rtl 14/7/22

dimpenews.com

Back to top button