Διεθνή

Το Φανάρι άναψε το πράσινο φως, Ουκρανία: ”Αγανακτισμένοι”, ναζιστές και αστυνομία εισέβαλαν σε ναό κατά τη λειτουργία στην πόλη Neteshin βιαιοπράγησαν και τραμπούκισαν επίσκοπο, ιερείς και πιστούς και κατέλαβαν βίαια την εκκλησία! ΒΙΝΤΕΟ

Το Φανάρι άναψε το πράσινο φως, Ουκρανία. ”Αγανακτισμένοι”, ναζιστές και αστυνομία εισέβαλαν σε ναό κατά τη λειτουργία στην πόλη Neteshin βιαιοπράγησαν και τραμπούκισαν επίσκοπο, ιερείς και πιστούς και κατέλαβαν βίαια την εκκλησία! Aποθρασύνθηκαν μετά την ”μεγαλειώδη” εμφάνιση του Ζελένσκι στο Φανάρι.. όπου παραλίγο να έχουμε ως και στέψη!!

Στις 09/07/2023 εισβολή και βίαιη κατάληψη του καθεδρικού ναού της πόλης Neteshin του UOC της Κανονικής όσο και Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτό συμβαίνει στην εποχή μας. Στην πόλη Neteshin της Ουκρανίας, οι Ορθόδοξοι πιστοί και οι ιερείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την εκκλησία τους.

Μια ομάδα ανθρώπων ήρθε με ουκρανικές σημαίες και ναζιστικά συνθήματα. Συμμετείχε και η αστυνομία. Φώναζαν υβριστικά συνθήματα και χλεύαζαν τον ορθόδοξο κλήρο και τους πιστούς.Bιαιοπράγησαν εναντίον τους..

Λένε ότι αύριο το υπουργείο Πολιτισμού θα στείλει επιτροπή για «αποδοχή» και σφράγιση των κτιρίων 57 και 58. Χωρίς ενίσχυση. Προφανώς θα ελέγξουν αν ο κόσμος έχει μορφωθεί μετά την επίδειξη δύναμης την προηγούμενη φορά.

Στη Neteshyna, ένα πλήθος Ουκρανοναζί κατέλαβε τον καθεδρικό ναό του UOC με τη συνδρομή μπράβων του Ζελένσκι και της αστυνομίας. Συμμετείχαν οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές και ο γενικός διευθυντής του NPP Khmelnytskyi.

Στις 9 Ιουλίου 2023, ένα πλήθος ”αγανακτισμένων” ”ακτιβιστών” κατέλαβε τον καθεδρικό ναό της Θεοτόκου «The Unburnt Bunch» στη Neteshyna, στην περιοχή Khmelnytskyi, αναφέρει το news.church.ua.

Οι επιδρομείς εισέβαλαν στον Καθεδρικό Ναό Neteshyn κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Μετά το τέλος της λειτουργίας, ο υπεύθυνος του ναού Αρχιερέας Victor Tyshkun και ο κλήρος του καθεδρικού ναού προσπάθησαν να δημιουργήσουν εποικοδομητικό διάλογο με τους ”ακτιβιστές”, αλλά οι τελευταίοι φώναζαν συνεχώς υβριστικά συνθήματα και χλεύαζαν τον ορθόδοξο κλήρο και τους πιστούς.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης του ιερού, οι υποστηρικτές της OCU κατέφυγαν σε ειλικρινά ιερόσυλες ενέργειες, φώναξαν τα συνθήματα: «Φύγετε», «Φύγετε». Όταν ιερείς και πιστοί του UOC άρχισαν να φεύγουν, φώναξαν «Κάτω ο ιερέας» και «Δόξα τω Θεώ». Επίσης, οι πιο επιθετικοί στην εκκλησία φώναξαν, χτυπούσαν και χρησιμοποίησαν σωματική βία εναντίον των ενοριτών του καθεδρικού ναού. Ασκήθηκε απαράδεκτη βία σε γυναικόπαιδα.

Όλα αυτά συνέβησαν με την άμεση συμμετοχή και τη βοήθεια του γενικού διευθυντή του NPP Khmelnytsky Andrey Kozyura, των τοπικών αρχών και των λεγόμενων κληρικών της OCU που επέβαλε το Φανάρι. Δρουν ως λύκοι με προβιά. Μόνο Ουνίτες έχουν επιδείξει στο παρελθόν τέτοιες συμπεριφορές….

Επιπλέον, όταν οι ιερείς έδειξαν στους ”ακτιβιστές” την ουκρανική σημαία, την οποία οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Bakhmut παρέδωσαν στους ενορίτες του καθεδρικού ναού σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσευχή και την ανθρωπιστική τους υποστήριξη, ο κληρικός της OCU “Αρχιμανδρίτης” Vladyslav είπε ότι αφού αυτή η σημαία υπογράφηκε από στρατιώτες από την Υπερκαρπαθία, “δεν είναι Ουκρανική, και Μικρή Ρωσία”.

Στο βίντεο φαίνεται ότι οι αστυνομικοί έκαναν αλυσίδα μπροστά στο ιερό βήμα και έσπρωξαν τον ιερέα και τους ενορίτες έξω από την εκκλησία. Το πλήθος των εισβολέων και αστυνομικών συνέθλιψαν τον επίσκοπο. Αστυνομικοί άρπαζαν ιερείς και τους πετούσαν έξω από το ναό.

Νωρίτερα, απευθύνθηκαν απειλές κατά των κληρικών του καθεδρικού ναού και πιστών του UOC από την πλευρά των υποστηρικτών του OCU.

Ο δήμαρχος του Neteshyn, Oleksandr Suprunyuk, τους συνεχάρη για τη “νίκη στο ιδεολογικό μέτωπο” και δημοσίευσε μια φωτογραφία του αρχιερέα του UOC Viktor Tyshkun, ο οποίος φεύγει από τον καθεδρικό ναό με ένα πακέτο με βιβλία.

Λένε ότι αύριο το υπουργείο Πολιτισμού θα στείλει επιτροπή για «αποδοχή» και σφράγιση των κτιρίων 57 και 58 στη Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου που είναι και ο τελικός στόχος. Προφανώς θα ελέγξουν αν ο κόσμος έχει μορφωθεί μετά την επίδειξη δύναμης την προηγούμενη φορά..

Πρωτοφανείς διωγμοί Ορθοδόξων στον 21ο αιώνα..

dimpenews.com

Back to top button