breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

6 στα 10 βρετανικά εργοστάσια είναι σε κίνδυνο να κλείσουν λόγω της ενεργειακής κρίσης (Bloomberg) .

Έξι στα 10 βρετανικά εργοστάσια είναι σε κίνδυνο να κλείσουν λόγω της ενεργειακής κρίσης που αυξάνει το κόστος παραγωγής αναφέρει το Bloomberg.

Οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ενέργειας απειλούν να θέσουν εκτός λειτουργίας έξι στα δέκα Βρετανικά εργοστάσια, σύμφωνα με έρευνα που αποκαλύπτει την έκταση της κρίσης που αντιμετωπίζει η νέα πρωθυπουργός.

Η MakeUK, ο όμιλος λόμπι για τα εργοστάσια του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι σχεδόν τα μισά εργοστάσια αντιμετώπισαν άλμα στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας άνω του 100% το περασμένο έτος.

«Η τρέχουσα κρίση αφήνει τις επιχειρήσεις μπροστά σε μια σκληρή επιλογή», ​​ανέφερε η έκθεση. «Κόψτε την παραγωγή ή κλείστε εντελώς τη μονάδα παραγωγής εάν δεν έρθει σύντομα βοήθεια».

Η κυβέρνηση δέχεται έντονες πιέσεις να ανακοινώσει ένα ευρύτερο πακέτο στήριξης για να βοηθήσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν μια άνευ προηγουμένου αύξηση του παγκόσμιου ενεργειακού κόστους.

Ο κλάδος των εργοστασίων της Βρετανίας βρίσκεται ήδη σε πτώση, σύμφωνα με δείκτη προμηθειών που δημοσίευσε η S&P Global αυτή την εβδομάδα. Η έρευνα του MakeUK ανέφερε ότι το 13% των εργοστασίων έχουν τώρα μειωμένες ώρες λειτουργίας ή αποφεύγουν τις περιόδους αιχμής, ενώ το 7% σταματά την παραγωγή για μεγαλύτερες περιόδους.

«Χρειάζεται επείγουσα δράση από τη νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο Stephen Phipson, διευθύνων σύμβουλος του MakeUK. «Υστερούμε ήδη από τους παγκόσμιους ανταγωνιστές μας».

Tην ίδια στιγμή η Ιταλία δηλώνει πως έχει αποθέματα αερίου για 45 μόνο μέρες του επερχόμενου χειμώνα κι ότι θα επέλθει έπειτα το χάος. Ενώ η ΕΕ θα προτείνει έναν «υποχρεωτικό στόχο μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην ώρα Αιχμής» για να «ισοσκελίσει τις απώλειες».

Ο Πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε την πρόταση των G7 για την εισαγωγή ανώτατου ορίου τιμών για το ρωσικό φυσικό αέριο «απολύτως ανόητη». Και μερικές ακόμη δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν:

  • δεν θα προμηθεύσουμε τίποτα σε κανέναν: ούτε φυσικό αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε άνθρακα – εάν είναι ασύμφορο για εμάς

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να μην προμηθεύει η Ρωσία τίποτα σε χώρες που θα επιβάλλουν ανώτατο όριο στις ρωσικές τιμές ενέργειας.

Για πολιτικοποιημένες αποφάσεις που είναι αντίθετες με τα συμβόλαια, ο πρόεδρος δεν απέκλεισε την πλήρη διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου, πετρελαίου, άνθρακα και πετρελαίου θέρμανσης

dimpenews.com

Back to top button