Με επίκεντρο την τουρκική προκλητικότητα, την αναβάθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο κινήθηκε η εκπομπή Leaders της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2026.
Καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο διευθυντής του Directus.gr, γεωπολιτικός και αμυντικός αναλυτής Ανδρέας Μουντζουρούλιας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην αλλαγή στάσης της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Όπως υπογράμμισε, η χώρα δεν λειτουργεί πλέον με φοβικότητα απέναντι στην Άγκυρα, αλλά επενδύει σε εξοπλισμούς, συμμαχίες και αποτρεπτική ισχύ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι Belharra, τα Rafale, τα ισραηλινά αμυντικά συστήματα, τα drones, τα νέα υποβρύχια και η συνολική προσαρμογή της Ελλάδας στον «πόλεμο του μέλλοντος». Ο Μουντζουρούλιας σημείωσε ότι η Τουρκία ενοχλείται από την ελληνική στρατιωτική αναβάθμιση, αλλά και από τις στρατηγικές σχέσεις της Αθήνας με Ισραήλ, Γαλλία και Ινδία.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τουρκική προπαγάνδα, με την επισήμανση ότι τουρκικά μέσα και αναλυτές επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως απειλή, ενώ στην πραγματικότητα η Αθήνα κινείται αμυντικά και αποτρεπτικά. Σχολιάστηκε επίσης ότι η Άγκυρα επιδιώκει να εμφανίζει την Ελλάδα ως «εχθρό» για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
Στη συνέχεια, η εκπομπή άνοιξε το κάδρο προς τον IMEC, τον διάδρομο Ινδίας–Μέσης Ανατολής–Ευρώπης, με τον καλεσμένο να τον χαρακτηρίζει κρίσιμο γεωπολιτικό σχέδιο απέναντι στον κινεζικό Δρόμο του Μεταξιού. Η Ελλάδα, όπως ειπώθηκε, οφείλει να κοιτάξει πέρα από την τουρκική απειλή και να διεκδικήσει ρόλο σε μεγάλα διεθνή σχήματα.
Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στον ρόλο των ΗΠΑ. Επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα, μέσω Σούδας και Αλεξανδρούπολης, έχει προσφέρει κρίσιμες διευκολύνσεις, ενώ οι Αμερικανοί στηρίζουν ενεργειακά σχήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς όμως να εγκαταλείπουν την πολιτική ισορροπιών με την Τουρκία.
Η εκπομπή έκλεισε με αναφορά στη Θράκη και στην απόφαση καταδίκης των τεσσάρων που είχαν προπηλακίσει τον νόμιμο μουφτή Κομοτηνής. Το μήνυμα που δόθηκε ήταν σαφές: η Ελλάδα έχει θεσμούς, δικαιοσύνη και δεν μπορεί να επιτρέπει σε εγκάθετους της Άγκυρας να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.