Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το News 24/7 στους 88,6 , ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής και θα ζητήσει τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για σοβαρό εθνικό λόγο. Τις εκλογές θα διεξαγάγει η παρούσα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα αλλάξουν ο υπουργός Εσωτερικών και πιθανότατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ήδη έχει ετοιμαστεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μετά την υποβολή παραίτησης από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη και προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Ο Πρόεδρος έχει υποχρέωση να κάνει δεκτή πρόταση της Κυβέρνησης για τη διάλυση της Βουλής και να διορίσει άμεσα υπηρεσιακή κυβέρνηση.
pentapostagma