breaking newsΕλλάδα

ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ Ή ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ; ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΗΡΕΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ” ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ

evros

 

 

Η φωτιά που ξέσπασε χθες στον Έβρο κοντά στα στρατόπεδα προκάλεσε ανησυχία τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και σε όλους τους Έλληνες. Πρόκειται για μια ευαίσθητη περιοχή, που εκτός απο το φυσικό περιβάλλον, τέτοιες ενέργειες προκαλούν ανησυχία και για γεωπολιτικούς λόγους, αφού οι Τούρκοι καραδοκούν.

Χθες, με απόφαση του Αρείου Πάγου, η “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” κηρύχθηκε παράνομη και πληροφορίες ανέφεραν ότι σήμερα οι Τουρκόφρονες της Δυτικής Θράκης θα διαδηλώσουν κατά της επιμάχου αποφάσεως. Χθες επίσης, ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Λευκίμμη του νομού Αλεξανδρουπόλεως. Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο, αλλά να θυμίσουμε πως την παραμονή της Τουρκικής αποβάσεως στην Κύπρο, δηλαδή την νύχτα της 19ης προς την 20ην Ιουλίου 1.974, οι Τουρκοκύπριοι άναψαν μεγάλες φωτιές στην βόρεια ακτή της Κύπρου, με σκοπό την καθοδήγηση των Τουρκικών αποβατικών δυνάμεων. Άρα, μην θεωρηθεί κάτι τέτοιον ως ασήμαντον, διότι δεν αποκλείεται να έχουν κάτι αντίστοιχο στο σκεπτικό τους οι Τούρκοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που οι Τούρκοι επιχειρούν “απόβαση” στη χώρα μας μέσω του Έβρου και προσπαθούν να βρουν τρόπους για να το πετύχουν. Ας ελπίσουμε ότι το γεγονός ήταν τυχαίο και το αφήγημα για “ήρεμο καλοκαίρι” με την Τουρκία που προσπαθεί να πλασάρει η κυβέρνηση δεν θα διαψευστεί.

makeleio

Back to top button